Het doel

Zeeuwse monstertocht voor goed doel van Middelburg naar Dakar 2007.

Andre-en-Arjen--Dakar

Twee Zeeuwse ondernemers, met een gouden hart, gaan op eigen initiatief een technische school in Gambia (Afrika) helpen. Om dit hulpgoederentransport te realiseren worden nog extra sponsors en/of hulpgoederen gezocht.

De twee Zeeuwse ondernemers, Andre van Eenennaam van het Auto restauratiebedrijf Idee-Andre-DS in Nieuw en St. Joosland. En Arjen Ytsma van het Onderdelenhuis Ytsma te Middelburg.
Gaan 2 auto’s als donatie schenken aan een technische school in Gambia.
In Gambia worden de scholen door de overheid gesteund. Na de basisschool moeten de leerlingen wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals schoolgeld betalen en goede resultaten behalen willen ze door kunnen gaan naar het middelbaar onderwijs. Helaas vallen door het ontbreken van de financiële middelen veel kinderen uit de boot. Een leerjaar kost ongeveer 100,– euro. Dit komt overeen met 4 maandsalarissen. De school waar Andre en Arjen hun steun aan willen geven is een opvangschool voor deze uitgesloten kinderen. Op deze school kunnen de leerlingen technische vaardigheden leren. De leerlingen kunnen hier kosteloos onderwijs ontvangen. De school heeft wel steun nodig om dit onderwijs te blijven geven. Veel technische materialen zijn tekort. Hierbij moet dan gedacht worden aan gereedschap, computers, kopieer apparatuur, printers e.d.

Hoe hebben Arjen en Andre gedacht de 2 auto’s plus de technische materialen over te brengen van Middelburg naar Gambia?
Heel avontuurlijk. Gewoon door deze auto’s zelf te brengen plus volgauto’s gevuld met technische materialen. De route loopt van Middelburg naar Dakar via België, Frankrijk, Spanje om dan vervolgens met de boot over te steken naar Marokko, Mauritanië via de oude Sahara route naar Senegal “Dakar” en van daar naar Gambia. De terugreis is met het vliegtuig naar Nederland.

Welke auto’s zullen dan geschonken worden?
De 2 gedoneerde auto’s een Renault 4 bestel en een Citroën 2CV bestel zijn dé auto’s die geschonken worden aan de school in Gambia. Dit zijn vanwege de eenvoudige technieken tevens studie objecten voor de leerlingen. Plus de competitie in de 6500km lange monstertocht is: wie van de twee Zeeuwse ondernemers draagt heelhuids zijn auto over aan de Gambiaanse school? Onder het motto “De strijd is nog niet gestreden” zal deze 3 weken lange tocht een spannend avontuur worden. De 4 volgauto’s, Peugeot 405 break diesel, worden vol geladen met hulp goederen. Deze auto’s zijn bewust gekozen omdat er veel ruimte in zit en relatief goedkoop zijn in aanschaf. Deze volgauto’s zijn voorzien van onderdelen, gereedschap en extra water & brandstoftanks plus een heel team aan begeleidende mensen. Dit varieert van een zeeloods en een manager van een raffinaderij tot een ervaren automonteur.
Zodat de Zeeuwen Arjen en Andre met veel begeleiding hun monstertocht goed kunnen volbrengen. Totaal bestaat het gemêleerd team uit 13 mensen. Verdeeld in 7 technische en 6 logistieke personen. D.m.v. sleutelavonden, aan de weg te brengen auto’s, wordt het team player gevoel er in gekweekt. Gezien de motivatie is dit ook al goed gelukt.

Wanneer gaan deze enthousiaste ondernemers vertrekken?
12 oktober 2007 om 20:00 uur zal op het Damplein in Middelburg van dit jaar het startschot worden gegeven door prominente Zeeuwen o.a. burgemeester Schouwenaar . Tijdens deze uitzwaaimogelijkheid kan iedereen afscheid nemen van deze reisvaardige Zeeuwen. Voor het definitieve vertrek zullen de reizigers hun laatste maaltijd, vooraf aan de reis, nuttigen bij La Picola Italia.
Om de extra materialen over te brengen van Nederland naar Gambia waren in principe de 4 volgauto’s bestemd. Vanwege de vele positieve reacties tot op heden, is al veel materiaal aangeleverd. Teveel voor de vier volgende auto’s. Zodat nu besloten is een zeecontainer met de goederen, bestemd voor de school in Gambia, te verschepen. Hiermee is extra ruimte beschikbaar om hulpgoederen te verzenden. De Zeeuwse ondernemers melden dat deze ruimte beschikbaar is voor gereedschap en tafels met stoelen. De school in Gambia heeft dringend gebrek aan goed en compleet gereedschap, plus dat er een enorm tekort aan stoelen en tafels is. De zeecontainer zal zodanig verscheept worden dat deze in de zelfde periode aankomt als het team arriveert in Gambia. Hiermee wordt de garantie gegeven door de 2 Zeeuwen dat de spullen persoonlijk worden uitgepakt en overgedragen aan de school.

camp