De Teams

 zeeland gambia groep 071
 
Team 1 “Capsonus eend”
   
zeeland gambia groep 001
Naam: Arjen Ytsma
Leeftijd: 46
Gehuwd/ongehuwd: getrouwd met Ciska al 22 jaar
Kinderen: 1 zoon, Tom 15 jaar
Beroep: samen runnen wij een winkel “Onderdelenhuis Ytsma” ook al 23 jaar
Intresse`s: veel ; paarden, oude auto’s( DS Ha ha), vakantie, honden, culturen
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Samen met Andre, Mischa en Willem gedacht om met een eend mee te doen aan Amsterdam- Dakar en in 2005 een reis geboekt naar Gambia. Hierbij gezien hoe de stichting Amsterdam-Dakar het afhandelde en gezegd: met deze club gaan wij niet mee. dit kunnen wij zelf ook en misschien wel beter regelen.
Verwachtingen van de tocht: het avontuur met leuke en minder leuke dingen hoe gaan mensen zich in een andere situatie gedragen? ik hoop dat er met veel plezier over deze reis wordt terug gedacht. ook de minder leuke dingen worden later toch als avontuur gezien en dat we zeker met deze groep of een gedeelte er van contact kunnen houden
Wat vind je partner er van: zeker in mijn geval een drijvende kracht, zonder Ciska zou dit verhaal voor mijn niet mogelijk zijn. terwijl ik lekker mijn auto uit het zand aan het graven ben moet zij onze winkel alleen runnen en dat is zeker teweten zwaarder
In welk team zit je: “kapsones eend” samen met Willen Stuut zijn wij de enige die nog een beetje aan het oude concept voldoen onze auto een Acadiane (een nieuw model besteleend). de besteleend was mijn eerste service auto en ook onze trouw auto voor mij en ciska nog steeds een auto met historie. wat is er nu leuker dan met een auto te gaan die je aan het hart ligt en waar mee je zo’n leuk avontuur mag beleven. en aan het einde van de rit maak je in Afrika met deze auto weer aan aantal mensen gelukkig.
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: veel, maar het leuke is dat veel mensen veel doen. deze reis is niet op de schouders van 1 of 2 man gekomen maar het grootste gedeelte is als groep gedaan. elkaar helpen, contoleren,soms plagen,iedereen in de groep heeft zijn kwaliteiten en die worden gebruikt. ik heb al vaak tegen andre gezegd al gaat heel de reis niet de voorbereiding was in mijn ogen gezellig en leuk. zelf weet ik uit ervaring dat dit niet altijd zo is maar ik ben overtuigd dat je met deze groep de oorlog kan winnen.
Wat wil je nog meer kwijt: je horizon verbreden wij zijn allemaal hard werkende mensen( anders kan je deze reis niet doen) maar waarom? zijn wij gelukkig? zijn de mensen die het minder hebben ongelukkig? hou de spiegel van het leven eens voor je kijk er in. neem het goede en gooi het slechte weg. wij leven in een cultuur van geen tijd, te weinig geld en altijd maar meer.ik zeg het wel vaker wij zijn niet op deze wereld om alleen ons zelf te verrijken als ik aan het einde van mijn eigen weg ben dan hoop ik dat ik buiten alle slechte dingen ook nog voor een aantal mensen goede dingen heb gedaan zodat ook mijn leven niet zinloos was.dit echt niet uit een geloofs overtuiging maar gewoon omdat wij mensen zijn.

zeeland gambia groep 088
Naam: Wim Stuut , Bijnaam “de bosjager”
Leeftijd: 58 Jaar
Gehuwd/ongehuwd: Samenwonend
Kinderen: Samen 4
Beroep: Technische medewerker
Intresse`s: Eigenlijk  in alles.  techniek maar ook in alles wat leeft.
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Het avontuur. En het goede doel.
Verwachtingen van de tocht :Iets om nooit meer te vergeten.
Wat vind je partner er van: Gemengde gevoelens ik ga wel vier weken weg, ze staat er wel achter.
In welk team zit je: Ik zit in team een.
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: Ik zit in de ploeg techniek, een klein beetje logostiek Beheer opslagruimte/ophalen spullen,een beetje promotie.
Wat wil je nog meer kwijt: We hebben eenhele leuke ploeg, ik heb er erg veeel zin in .

Team 2 “Opperstamperrr”
P8120037Naam: Mischa Fritz
Leeftijd: 36
Gehuwd/ongehuwd: Ongehuwd
Kinderen: Geen
Beroep: Restaurateur citroen ds en interieur beplantingen onderhouden bij kantoren.
Intresse`s: sleutelen,motor rijden, vakantie`s met vriendin.
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Goed doel technische school steunen. en uitdaging de tocht er naar toe. en team building
Verwachtingen van de tocht: Spannend, uitdagend, vermoeiend, veilig terug komen.
Wat vind je partner er van: spannend en staat achter mij, en hoopt dat het gauw voorbij is en veilig thuis komen.
In welk team zit je: 02, Opperstamperrrrrrrrrrr
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: voorbereidingen in logistiek ,en auto`s in orde gemaakt met sleutelen.
Wat wil je nog meer kwijt: dat alles goed en veilig verloopt,allemaal heelhuids terug komen en veel plezier hebben. succes allemaalgroetjes Mischa.
P8120043Naam: André van Eenennaam
Leeftijd: 36
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd met Jolanda van Eenennaam de Lange
Kinderen: 2 Kinderen jongen van 12 jaar & een meisje van 9 jaar.
Beroep: Ondernemer in het restaureren van oude franse voertuigen met name Citroen DS .
Fire&Safety Inspector bij de Total Raffinaderij te Vlissingen.
Intresse`s: Verder ben ik vrijwilliger bij de stadsgewestelijke brandweer Middelburg/Vlissingen.Posten Torenweg & Arnemuiden.
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Ten eerste een uitdaging met de teamgenoten, een zeer goed doel waarbij jonge mensen de basis op school kunnen krijgen voor hun toekomst daar in Gambia.(persoonlijke steun)
Verwachtingen van de tocht:
zwaar,grensverleggend,mooi,vermoeiend,boeiend & zeer interessant.
Wat vind je partner er van: Ik denk dat ze blij is dat het achter de rug is, en we allemaal heelhuids thuis komen.
In welk team zit je: Team 02, Opperstamperrrr
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: Wij hebben veel aan voorbereiding gedaan om dit tot een geslaagd einde te brengen zowel binnen de techniek als de logistiekWat wil je nog meer kwijt:
Team 3 “de Sigaar”
zeeland gambia groep 004Naam: Guus Cleophas
Leeftijd: 59
Gehuwd/ongehuwd: met Anemarie
Kinderen: Michael
Beroep: supervisor bij Mourik op Total raffinaderij
Intresse`s: Auto’s booten ,Highland Games en tochten maken
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: een stukje auto rijden is altijd leuk Ik ben vroeger achter in de auto  op gegroeid daar mijn vader en moeder zonodig elke Zaterdagavond en zondag rally moesten rijden En wat spullen brengen naar een school leek me ook wel wat zeker het gebied wat je moet doorkruisen is niet voor de poes maar we hebben een leuk team.
Verwachtingen van de tocht: dat de auto blijft rijden we er gezond door komen en toch veel gezelligheid want op een oude boot was het ook altijd gezellig
Wat vind je partner er van: Die is deze streken wel gewend van mij.Wanneer is je volgende reis ??maar na een film  over de Sahara  is ze wel blij als ik weer heelhuids thuis ben
In welk team zit je: de sigaar  Wim en ik steken er nog wel eens op .maar voor al dat we meestal wel voor op zullen rijden kunnen we ook wel eens de sigaar zijn.
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: Heel veel conditietraining ????? en elke woensdag avond geholpen met het in orde brengen van de auto’s in slaan van drankjes
Wat wil je nog meer kwijt: Na  10 maal de overtocht als roeier Harlingen Terschelling halen we dit ook wel. We hebben nu 5 dagen spare om terug te vliegen.
zeeland gambia groep 006Naam: Wim de Veij
Leeftijd: 57 jaar
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd met Nella
Kinderen: We hebben een dochter van 31
Beroep: ik werk bij de Total raffinaderij en ben daar o.a. verantwoordelijk voor veiligheid, milieu, etc.
Intresse`s: eigenlijk te veel om op te noemen maar reizen is er een van.
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: ik reis graag en ben nog maar een keer in Afrika geweest en dat is nu al weer zon 30 jaar terug. Ook de manier van reizen trekt mij aan, met een gangetje van gemiddeld 70 km/uur krijg je echt het idee dat je door een land trekt. Je kunt ook gemakkelijk ergens stoppen of langer blijven.
Verwachtingen van de tocht: een leuke reis te beleven met 14 mensen die je waarschijnlijk gaandeweg beter gaat leren kennen.
Wat vind je partner er van: toen Guus Cleophas voorstelde om naar Afrika te gaan was zij de eerste die zei dat moet je doen, zulke dingen doe je maar een keer in je leven.
In welk team zit je: samen met Guus vormen we het team dat met de sigaar gaat rijden. Deze naam is gekozen omdat we allebei fervente sigarenrokers zijn.
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: ik heb in het logistieke team gewerkt. Ik moet zeggen dat je soms wanhopig wordt als je ziet hoeveel papier er nodig is voor bijvoorbeeld het zenden van goederen met een container naar Gambia. Maar aan de andere kant leer je er veel van en het is goed voor de sociale contacten, je moet redelijk wat bellen voordat alles in order is.
Wat wil je nog meer kwijt: ik hoop dat we na deze reis contact met elkaar blijven houden. In elk geval zijn er nu al die denken aan een vervolgreis.
Team 4 “Koersvast”
zeeland gambia groep 101Naam: Xavier van Glansbeek
Leeftijd: 50
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd
Kinderen: Roderick, Charlotte & Laurens
Beroep: Loods op de Schelde
Intresse`s: auto’s natuurlijk, vooral oude
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: de reis door Afrika, en natuurlijk samen met je zoon en overige teamgenoten een aantal weken op stap
Verwachtingen van de tocht: Hoog
Wat vind je partner er van: Uitstekend idee !
In welk team zit je: Koersvast
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: vnl logistiek
Wat wil je nog meer kwijt: de hoop dat door de inzet van dit avontuur weer een aantal leerlingen in Gambia goed opgeleid kunnen worden
P8120033Naam: Roderick van Glansbeek
Leeftijd: 18
Beroep: Student
Intresse`s :
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia:
Verwachtingen van de tocht:
In welk team zit je: Koersvast
Wat heb je in de voorbereiding gedaan:
Wat wil je nog meer kwijt:
Team 5 “Het Hondehok”
zeeland gambia groep 005Naam: Frans de Kok
Leeftijd: 51
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd
Kinderen: 4
Beroep: Filiaalmanager
Intresse`s: muziek atletiek literatuur
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Avontuur
Verwachtingen van de tocht: iets doen waar je anders nooit aan toekomt
Wat vind je partner er van: prima als ik er achtersta
In welk team zit je: Het hondehok
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: gesleuteld en bier gedronken en gezorgd dat alle auto’s zijn gekeurd
Wat wil je nog meer kwijt: heb er echt zin in
P8120038Naam: Raymond Deyaert
Leeftijd: 44
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd
Kinderen: 2 (Ramses&Roel)
Beroep: Havenarbeider
Intresse`s: Is wel bekend !
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia:
Verwachtingen van de tocht:
Wat vind je partner er van:
In welk team zit je: Het hondehok
Wat heb je in de voorbereiding gedaan:
Wat wil je nog meer kwijt:
Team 6 “de Zandhazen”
zeeland gambia groep 083Naam: Leendert van Nieuwenhuizen
Leeftijd:
Gehuwd/ongehuwd
Kinderen:
Beroep:
Intresse`s:
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia:
Verwachtingen van de tocht:
Wat vind je partner er van:
In welk team zit je:
Wat heb je in de voorbereiding gedaan:
Wat wil je nog meer kwijt:
zeeland gambia groep 084Naam: Rudie Brouwer
Leeftijd:
Gehuwd/ongehuwd
Kinderen:
Beroep:
Intresse`s:
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia:
Verwachtingen van de tocht:
Wat vind je partner er van:
In welk team zit je:
Wat heb je in de voorbereiding gedaan:
Wat wil je nog meer kwijt:
Team 7 “Lichtvoetje”
container7Naam: Frans de Kok
Leeftijd:
Gehuwd/ongehuwd
Kinderen:
Beroep:
Intresse`s:
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia:
Verwachtingen van de tocht:
Wat vind je partner er van:
In welk team zit je:
Wat heb je in de voorbereiding gedaan:
Wat wil je nog meer kwijt:
P8120035Naam: Frank Geluk
Leeftijd: 59
Gehuwd/ongehuwd: Gehuwd sinds 1972 met Jacqueline
Kinderen: Geen
Beroep: Sinds 4 jaar in de VUT, daarvoor altijd bij Vitrite als groepsleider gewerkt
Intresse`s: Geïnteresseerd in reizen, politiek, computeren, tuinieren, motor rijden.
Beweegredenen om mee te gaan naar Gambia: Altijd een dergelijke trip willen doen, Afrika is een heel bijzonder continent, waar ik ondertussen een aantal keren geweest ben. De mensen zijn bijzonder aardig, ondanks hun, voor velen, armoedig bestaan. Op deze manier kunnen wij een klein aantal mensen een beetje helpen. Twee jaar geleden heb ik een vrijwel identieke trip gemaakt naar Gambia, dit is zo goed bevallen dat ik me toen al voorgenomen heb om dit weer te doen als de kans zich voordeed.
Verwachtingen van de tocht: De verzamelde goederen aan mensen te kunnen geven die er heel blij mee zijn
Wat vind je partner er van: Mijn partner stimuleert mij hierin.
In welk team zit je: In het 7e team, met Frans de Kok.
Wat heb je in de voorbereiding gedaan: In de voorbereiding heb ik aan de logistiek een bijdrage geleverd. Ook af en toe aan de technische club, als er niet veel aan de logistiek te doen was.
Wat wil je nog meer kwijt: Dat de tocht veilig verloopt, zowel heen als terug
En dan het Thuisteam
teams.1Naam: Martin Keur
Leeftijd: 43
Gehuwd/Ongehuwd: Gehuwd Met Marianne
Kinderen: 2 , Jongen van 16 en Meid van 13
Beroep: Servicetechnicus-E, Parttime Ondernemer.
Intresse`s: Computers (div.), Vakantie`s, Genealogie.
Wat is mijn taak in de voorbereiding en tijdens de tocht: Het opzetten van een Subweb, diverse hoofdstukken hierin invullen en bijhouden (updaten). Ook houd ik de mensen die ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen die ik regelmatig hoop door te krijgen.
Wat wil je nog meer kwijt: Ik wens alle rijders veel plezier en succes toe tijdens deze Monstertocht en hoop dat alles voorspoedig zal verlopen ! En natuurlijk hoop ik dat ik veel leuke verhalen en foto`s op het web kan plaatsen.camp